Amendement Startersleningen

maandag 04 juli 2011 22:56

De raad van de gemeente Wierden, in vergadering bijeen op 5 juli 2011 ;

gelet op het feit dat:

  1. er op dit moment nog nauwelijks geld is om door te kunnen gaan met het verstrekken van startersleningen;
  2. het actiepunt “extra donatie voor continueren startersleningen” ten bedrage van € 300.000 is terechtgekomen in het boekwerkje ”ambities waarvoor de financiën ontbreken” (zie blz. 19)

 overwegende dat:

  1.  het om redenen van bevordering economie, stimulering bouwnijverheid en bevordering eigen woningbezit (in casu voor jongeren en minder kapitaalkrachtigen), dringend gewenst is om met deze succesvolle vorm van facilitering door te kunnen gaan en daarvoor geld beschikbaar te stellen;
  2. het belang er van bij vele partijen ligt, zoals de starters zelf (ze kunnen een huis kopen), de gemeente (er wordt gebouwd op in exploitatie gebrachte gronden), de ontwikkelaars en makelaars (er wordt verkocht) en de woningbouwvereniging (er vindt doorstroming plaats)
  3. het mitsdien redelijk is dat zoveel mogelijk direct belanghebbenden meedraaien in en meebetalen aan het desbetreffende fonds (revolving fund)

van oordeel zijnde dat:

  1. de gemeente zelf het goede voorbeeld moet geven
  2. ook andere partijen die direct zijn gebaat bij zouden moeten dragen
  3. de woningbouwvereniging SWWE al een bijdrage van € 150.000 heeft toegezegd
  4. de “ontwikkelaars en makelaars die zich bezighouden met de nieuwbouw in Zuidbroek” bij mail van 6-6-2011 (via dhr. Karel Timmerman) een beroep doen op de gemeente om extra geld beschikbaar te stellen

besluit:

  1.  aanvullend als gemeente € 75.000 beschikbaar te stellen;
  2. onder voorwaarde dat ook de “ontwikkelaars en makelaars die zich bezighouden met de nieuwbouw in Zuidbroek” een zelfde bedrag storten en het college van B&W te verzoeken daarvoor het gesprek aan te gaan.

 

Labels
Bijdragen
Fractie

« Terug

Reacties op 'Amendement Startersleningen'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 07:03
De Breitling Replica Horloges Jet Team keerde terug naar zijn basis in Dijon, Frankrijk, na een reis in vijf Namaak Horloges nieuwe landen. In totaal zeven vliegtuigen uitgevoerd meer dan 225 vluchten in achttien dagen, observeren Rolex Replica van alle geplande vluchten. Demonstraties nemen plaats langs de kusten of, zoals in Beiroet en Amman, in de nabijheid van de luchthaven tijdelijk gesloten, de omgeving, de daken van de gebouwen en balkons zijn altijd gevuld met publiek gepassioneerd over de show.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.