Van Dijk: "Geef geloof een stem"

Kees van Dijkmaandag 20 januari 2014 10:45

Sinds jaar en dag is Kees van Dijk Lid lid van de ChristenUnie. Waarom de ChristenUnie? “Eigenlijk wordt dat weergegeven door onze slogan ‘geef geloof een stem’. Dat geloof maakt dat ik met overtuiging invulling tracht te geven aan maatschappelijke betrokkenheid”, geeft Van Dijk aan. Tot op heden gebeurde dat vooral kerkelijk maar nu als nieuwkomer op plaats drie van de CU-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Kees van Dijk (54) is gehuwd met Monique. Samen hebben ze vijf kinderen en een prachtige kleindochter. Sinds 2004 woont het gezin we opnieuw in Wierden, vlakbij het Wierdense veld. “Dat vind ik een van de mooiste gebieden van Wierden.”
Eerder woonde de familie in Enter, Rectum en Wierden. “Toen werkte ik bij de politie, nu speelt mijn arbeidzame leven zich af bij de Rabobank Graafschap-Midden te Doetinchem. Ik ben daar verantwoordelijk voor de ondernemersdesk en assurantiën.”
Politieke ervaring heeft hij niet, maar wel een behoorlijk aantal jaren werkervaring in diverse disciplines. Deze ervaring zet hij graag in voor de inwoners van de gemeente Wierden. “Het raadslid zijn is beleidsmatig bezig zijn maar ook controlerend: wordt het vastgestelde beleid door B&W goed uitgevoerd? Daarnaast is vooral het contact met de inwoners van belang. Dit alles maakt het werk voor mij aantrekkelijk.”
Van Dijk houdt er niet van om elkaar persoonlijk de maat te nemen. “Je kunt het met elkaar oneens zijn, dat mag en moet zelfs zo af en toe maar dat noem ik professioneel ruzie maken, dit echter zonder het ‘op de man te spelen’.”
Van de speerpunten uit het CU-programma interesseren hem in bijzondere mate veiligheid, focus op werk en ondernemers maar ook een financieel gezonde overheid. Gelet op zijn politionele en bancaire achtergrond is dat niet zo vreemd. “Persoonlijk vind ik een klantgerichte overheid erg belangrijk. Dat daarbij die overheid haar financiële huishoudboekje goed in orde moet hebben, mag wel duidelijk zijn. Voor mij geldt dat de christelijke identiteit van de ChristenUnie het startpunt is. Daarbij springen vooral naastenliefde, rentmeesterschap en gerechtigheid een belangrijke rol. Dit zijn voor mij de kernwoorden voor wat betreft de periode 2014 -2018 en ook een persoonlijke uitdaging en opdracht.”

Bron: De Driehoek, 14 januari 2014

Labels

« Terug

Archief > 2014 > januari

Geen berichten gevonden