Uitslag gemeenteraadsverkiezingen

stemmenzaterdag 06 maart 2010 18:00

De raadsverkiezingen 2010 zijn weer achter de rug. Met een spannende uitkomst. Je kunt stellen dat het politieke landschap van Wierden behoorlijk is veranderd. NEW van 1 naar 4. Deze verkiezingswinst is ook vanaf deze plaats een felicitatie waard. We zullen de NEW’ers vooral beoordelen op hun inbreng en daden in de nieuwe raadsperiode. Feit is dat álle andere partijen hebben verloren, onze eigen ChristenUnie incluis.

Schrale troost dat onze partij relatief (in stemmenaantal ten opzichte van de vorige verkiezingen) het minst heeft verloren! Aan de andere kant, het heeft zich wel vertaald in een zetel minder en dan zijn de druiven toch ook weer zuur. De restzetel die we hadden is ons helaas ontglipt. Ongeveer zeventig stemmen meer en we hadden ‘m nog gehad. Dat betekent dat we ons de komende 4 jaren met z’n allen, de twee gekozen fractieleden voorop, gaan inzetten om ‘m weer terug te veroveren. 

Intussen zijn de coalitie- en collegeonderhandelingen van start gegaan. De uitkomst is volstrekt ongewis. In theorie zijn er heel veel mogelijkheden om tot een werkbare meerderheid te komen in de raad. Een formateur heeft de opdracht gekregen om op verkenning te gaan.  We wachten rustig af of en in hoever onze partij daar een rol in gaat spelen. Wij gaan ons maximaal inzetten voor een goede uitkomst. Speculeren heeft weinig zin, hooguit dat wat ons betreft in de formatie rekening moet worden gehouden met de verkiezingsuitslag en dat, gelet op de zware uitdaging waar het nieuwe gemeentebestuur van Wierden voor komt te staan, er een breed draagvlak in de raad moet zijn. En hoewel dat getalsmatig genomen niet per sé hoeft,  betekent dat in onze ogen dat het nieuwe college van burgemeester en wethouders moet kunnen bogen op meer dan 2 partijen.

Ook vanaf deze plek willen wij alle harde werkers binnen onze achterban van harte danken voor hun inzet. Bestuur, campagneteam, fractie- en schaduwfractieleden, niet te vergeten de plakkers, de webmaster, de folderaars en al die andere harde werkers op de achtergrond. Fantastisch goed werk geleverd. Daar heeft het niet aan gelegen!
En tot slot, alle kiezers die ons trouw zijn gebleven en ook de nieuwe stemmers, hartelijk dank voor uw stem en uw vertrouwen. Wij doen ons best het gedachtegoed van de ChristenUnie (kort getypeerd als christelijk sociaal en stabiel en betrokken) in de gemeentelijke praktijk te brengen.

Riet Eshuis en Wim Goosen
raadsleden

Labels
Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'Uitslag gemeenteraadsverkiezingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.