Raadslid behoedt Wierden voor misser

Wim Goosen (pasfoto)woensdag 19 januari 2011 20:31

WIERDEN, woensdag 12 januari 2011 - Het Wierdense college van B en W gaat een nieuwe verordening maken voor het eenmalig rioolaansluitrecht. Dat gebeurt na stevig aandringen van ChristenUnie-raadslid Wim Goosen

Hij had namelijk geconstateerd dat de verordening zoals die dinsdagavond besproken werd in de inforonde Grondgebied, aan alle kanten rammelt. „In de verordening ontbreken een aantal elementaire onderdelen”, zo constateerde Goosen, „er staat bijvoorbeeld geen kosten-baten analyse in die tegenwoordig verplicht is, er is geen verwijzing naar een artikel in de Gemeentewet waarop deze verordening is gebaseerd en de werkelijke kosten voor een aanvrager aan de hand van een begroting zijn er niet in opgenomen.”

Volgens Goosen zou een rechter gehakt maken van een dergelijke verordening. „Als iemand hiermee naar de rechter zou zijn gestapt, was hij zonder meer in het gelijk gesteld. De rechter moet de verordening toetsen aan de Gemeentewet en tot de conclusie komen dat er niets te toetsen valt. Gevolg daarvan zou zijn dat de verordening ongeldig werd verklaard en daarmee ook alle aanslagen die de gemeente de deur uit heeft gedaan of nog wil doen. Dit was broddelwerk”, aldus Goosen, zelf ooit als docent belastingrecht actief.

Maar voor het raadslid zit er ook een diepere betekenis achter de ‘misser’ van de gemeente Wierden. „Hier wreekt het zich dat de gemeente Wierden relatief klein is. Er ontbreekt dergelijke specialistische kennis. Dit is een mooi voorbeeld van een onderwerp dat we samen moeten doen met andere gemeenten. Dat kan met Rijssen-Holten en Hellendoorn, maar er is ook een Gemeentelijk Belastingkantoor Twente waar de gemeente zich bij kan aansluiten. Dat wil de Wierden niet omdat het te duur zou zijn. Maar in dit geval zou goedkoop duurkoop kunnen zijn geweest.”

Bron: TC Tubantia

Labels

« Terug

Reacties op 'Raadslid behoedt Wierden voor misser'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.