Duurzame verbindingen - inbreng ChristenUnie Wierden-Enter NMB 2012-2014 -

maandag 04 juli 2011 22:59

De inbreng van de ChristenUnie Wierden-Enter focust op slechts een paar punten. Zo vinden deze fractie het belangrijk dat er extra geld beschikbaar komt voor startersleningen. Naast een bijdrage van de SWWE, rekent de ChristenUnie ook op een bijdrage van de makelaars en ontwikkelaars in Zuidbroek. Hiermee kan de gemeentelijke bijdrage gecompenseerd worden.

Voor wat betreft duurzaamheid loopt de ChristenUnie vooruit, maar duurzaamheid is het belang van ons allemaal, althans ze hoort het te zijn! Vooruitlopend op de beleidsnota duurzaamheid (die ter informatie naar de raad is gegaan) stelt ze voor om hernieuwbare energie op te wekken in het Zuidbroek. Bovendien  roept ze het college op een werkgroep in het leven te roepen die hernieuwbare energie promoot, gezamenlijk inkopen doet en als doel heeft op termijn een lokale energiecoöperatie te vormen.  Die coöperatie kan dan stroom inkopen en verkopen aan leden.

Tot besluit pleit ook de ChristenUnie voor een multifunctioneel podium voor de kernen en buurtschappen.  Bij het verdwijnen van het cultuurpodium uit Wierden, was het de ChristenUnie die toen al aandrong op een mobiel podium. Men deelt de intentie van het CDA om een voorstel hiervoor verder uit te werken, op de voorwaarde dat er ook evenementen werkgroepen worden betrokken bij de uitwerking.  De ChristenUnie is van mening dat hiermee het draagvlak en het gebruik gestimuleerd worden.

Labels

« Terug

Reacties op 'Duurzame verbindingen - inbreng ChristenUnie Wierden-Enter NMB 2012-2014 -'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.